Jeg er netop blevet udråbt til VERDENMESTER I LASAGNE!! Endelig er vi nået dertil, hvor pigerne kan li’ den skønne spise. Inden jeg glemmer, hvordan jeg gjorde, må jeg hellere skrive det ned….
500 g oksekød brunes i lidt olivenolie. Tages op af støbejernsgryden og gemmes til senere (gemmes tildækket).
3 løg hakkes groft, 1 stor gulerod i grove tern, 3 stænger bladselleri i 4-5 mm skiver og 2 fed hakket hvidløg steges i gryden i lidt olivenolie. Steges lææææænge ved lav til middel varme til løgene er godt gyldne.
1 stor dåse tomatpuré tilsættes grøntsagerne. Der skrues op for varmen, så det hele lige svitses. Kødet tilsættes sammen med en dåse hakkede tomater + ca. 3 dl vand, 1 dl rødvin, 1 stor fintrevet gulerod, salt og friskkværnet hvid peber. Desuden timian fra haven – jeg brugte bladene fra omkring 20 stilke.
Simre, simre, simre i 30 min.
Ostesovs af 2 spsk smør, 2 spsk mel (bages op), 4-5 dl letmælk, revet gouda, salt, friskkværnet hvid peber og ½ tsk muskatnød.
Kødsovs, ostesovs og lasagneplader arrangeres i et fad, som man plejer. Lidt ekstra revet gouda på toppen, øverst rasp. Så ind i ovnen i 30 min. ved 200 grader (eller som anbefalet på de lasagneplader, der er indkøbt).
Vi spiste, da Jan kom hjem fra fisketur – og Marie var mildest talt skeptisk!! og ville ikke komme til bordet, men det kom hun efter diverse trusler; ingen dessert (is!) eller andet godt til aftenkaffehyggen!!! Efter et par mundfulde meddeler Marie så, at “det smager helt godt”. Line var enig!
Og så tog det fart… Der blev snakket ivrigt om konkurrencer for kokke – og mødre – og pludselig var jeg altså udråbt til VERDENMESTER I LASAGNE!
Pigerne spiste op….. SAY WHAT??!?!??! Og de er blevet rost – og kan se frem til hyggeaften med is, peanuts og cola.
Jan og jeg fik i øvrigt god, italiensk vin til den gode lasagne: Villa Puccini Toscana 2007. Uhhhmmm!
Marie har et prutkammer… Bare til information
Helt sikkert!. Men I skal komme i god tid, da noget af rødvinen jo skal i kødsovsen, som skal simre, simre, simre i 30 min. Derefter skal retten jo i ovnen… 🙂
Hold op det lyder lækkert.
Har du lyst til at invitere os en aften til lasagne. Så kommer vi med rødvinen.